Μετάφραση σελίδας

2/3/12

Δυσχεραίνουν τα οικονομικά των ομάδων μπάσκετ στην Γ' Εθνική

Λαμβάνοντας υπόψιν συνεχείς δημοσιεύσεις στο www.basketblog.gr , που αφορούν τα οικονομικά των ομάδων μπάσκετ που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Γ' Εθνικής γίνεται σαφές ότι οι περισσότερες ομάδες δυσκολεύονται να υλοποιήσουν τον οικονομικό προγραμματισμό της χρονιάς - δεδομένης της ελλιπούς & σε πολλές περιπτώσεις μηδαμινής βοήθειας από την Ομοσπονδία . Για του λόγου το αληθές σας παραθέτουμε αποσπάσματα από σχετικές δημοσιεύσεις που αφορούν τις ομάδες Έσπερο Λαμίας , ΑΟ Πολυκράτη & ΑΟ Εργοτέλη ..........

Τον "πληγώνουν" τα οικονομικά...
Του Αλέξανδρου Τρίγκα
01/03/2012 (17:03)
Την δική του δύσκολη μάχη δίνει ο Έσπερος Λαμίας για την παραμονή στην κατηγορία, αλλά τα μέσα που διαθέτουν οι άνθρωποι της ομάδας δεν επιτρέπουν την καλύτερη δυνατή προετοιμασία για τα παιχνίδια που απομένουν μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως εδώ και λίγο καιρό οι περισσότεροι παίκτες προπονούνται μόλις μία ή δύο ημέρες πριν τα παιχνίδια, κάτι που καθιστά από μόνο του εξαιρετικά δύσκολο το έργο του Γιάννη Σοφογιάννη.
Η γενικότερη κακή οικονομική κατάσταση έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό και τους νεοφώτιστους, οι οποίοι δεν βρήκαν τους οικονομικούς πόρους που ευελπιστούσαν με αποτέλεσμα οι πληρωμές να έχουν μείνει αρκετά πίσω. Οι άνθρωποι του Έσπερου, όμως, δεν τα παρατούν καθώς καταβάλλουν διαρκείς προσπάθειες προκειμένου να εξοφλήσουν τους παίκτες και να μην υπάρξουν περαιτέρω προβλήματα.
Έτσι, όπως γίνεται αντιληπτό η υπόθεση παραμονή μόνο εύκολη δεν είναι για τους "κυανέρυθρους", οι οποίοι παλεύουν με τα αγωνιστικά και τα εξωαγωνιστικά προβλήματα για να τα βγάλουν πέρα. Η ύπαρξη διάθεσης, πάντως, μόνο σε καλό μπορεί να τους βγει…


Ανησυχία, παρά το προβάδισμα
Του Αλέξανδρου Τρίγκα
29/02/2012 (16:12)
Τι κι αν νίκησε και τον Εργοτέλη και έκανε το 2/2 στους δύο συνεχόμενους εντός έδρας τελικούς που έδωσε, η κατάσταση στον Πολυκράτη δεν αλλάζει, παραμένοντας το ίδιο δύσκολη για τον Κώστα Ρουμελιώτη. Η προετοιμασία για το παιχνίδι με τη Νίκη Αμαρουσίου γίνεται μετ’ εμποδίων αφού τα προβλήματα εξακολουθούν να ταλανίζουν τους νεοφώτιστους, παρά την πολύ καλή πορεία που πραγματοποιούν στο πρωτάθλημα.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ο κύριος χρηματοδότης της ομάδας, Βαγγέλης Καρράς, σε δηλώσεις του σε τοπικά Μέσα ανέφερε πως "η ομάδα είναι στο σημείο μηδέν".
Έτσι, οι "κυανέρυθροι" θα πάνε ουσιαστικά απροετοίμαστοι στην Αθήνα για το παιχνίδι με τη Νίκη Αμαρουσίου, με τον Κώστα Ρουμελιώτη να παραμένει ανήσυχος αφού βλέπει πως η παραμονή μόνο εξασφαλισμένη δεν είναι αφού ίσως χρειαστούν ακόμα τρεις νίκες για να παραμείνει στην κατηγορία ο Πολυκράτης.

Φτάνουν στα όριά τους!
Του Αλέξανδρου Τρίγκα
23/02/2012 (16:52)
Η -τηρουμένων των αναλογιών- καλή πορεία που διανύει (και) στο φετινό πρωτάθλημα και η παρουσία του στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα δεν καταδεικνύουν την κατάσταση που επικρατεί στον Εργοτέλη. Οι Κρητικοί έριξαν σημαντικά το μπάτζετ της φετινής περιόδου αναλογιζόμενοι την οικονομική κρίση αλλά και σκεπτόμενοι πως δεν θα μπορούσαν να έχουν την ίδια (οικονομική) δύναμη σε σχέση με την περυσινή σεζόν.
Αυτό, όμως, δεν έχει βοηθήσει την κατάσταση αφού οι πληρωμές δεν γίνονται εγκαίρως με αποτέλεσμα το αγωνιστικό κομμάτι να έχει επηρεαστεί. Χαρακτηριστικό αποτελεί το γεγονός πως πριν από τα εντός έδρας παιχνίδια με Ψυχικό και Χαλκίδα οι "κιτρινόμαυροι" δεν προετοιμάστηκαν αρκούντως καλά καθώς οι παίκτες δεν συμμετείχαν σε όλες τις προπονήσεις, ως ένδειξη διαμαρτυρίας προς την καθυστέρηση των πληρωμών.
Η διοίκηση προσπαθεί να βρει πόρους προκειμένου να κλείσουν οι "τρύπες" αλλά μέχρις αυτή τη στιγμή δεν βρίσκει ανταπόκριση. Το εξ αναβολής παιχνίδι που ακολουθεί απέναντι στον Πολυκράτη ίσως είναι το τελευταίο στο οποίο οι Κρητικοί θα παραταχθούν πλήρεις καθώς δεν είναι λίγοι οι παίκτες που σκέφτονται να αποχωρήσουν από την ομάδα, αν δεν βελτιωθούν τα πράγματα.
Είναι κρίμα οι προσπάθειες των ομάδων να παρακωλύονται από τέτοιους παράγοντες γιατί τα σωματεία ( κυρίως τα επαρχιακά ) συντηρούν το άθλημα σε υψηλό επίπεδο . Δεδομένης της υπάρχουσας οικονομικής κρίσης η πολιτεία θα μπορούσε - στο μέτρο του επιτρεπόμενου - να γίνει αρωγός της προσπάθειας των σωματείων................