Μετάφραση σελίδας

27/4/16

Δυναμική Πολιτιστική Αναγέννηση


Picture Του Κυριάκου Πεταλίδη
Ο Πολιτιστικός και Πνευματικός Σύνδεσμος Σμύρνης ISMIR RUM KULTUR VE DUSUNCE DERNEGI είναι πλέον πραγματικότητα. Πρόκειται για τον πρώτο νομικά κατοχυρωμένο ελληνικό θεσμό που θεσπίστηκε στη γη της Ιωνίας μετά τα γεγονότα του 1922. Στόχος η ένωση και η σύσφιξη των σχέσεων της συνεχούς αναπτυσσόμενης ομογενειακής οικογένεις της Σμύρνης και των κοντινών κωμοπόλεων. Η δεκαμελής ιδρυτική ομάδα όρισε τον Γιώργο Θεοδωρίδη πρόεδρο του πενταμελούς  προσωρινού διοικητικού συμβουλίου και τα δύο από τα οκτώ μέλΗ είναι Έλληνες υπήκοοι, όπως ορίζει η σχετική νομοθεσία.
Το δημογραφικό και οι θεσμικές μεταρρυθμίσεις θα αποτελέσουν προτεραιότητα του νεοσύστατου και πολλά υποσχόμενου Συνδέσμου. Η Σμύρνη εξελίσσεται σε νέο δυναμικά αναπτυσσόμενο προορισμό, όπου, τόσο οι συγκυρίες όσο και η οργανωμένη της κοινότητα, δεν θα αργήσουν να επιδείξουν εντυπωσιακά αποτελέσματα υποδειγματικής ανέλιξης. Βέβαια δεν προσπερνάω διόλου το γεγονός ότι, σπουδαίο ρόλο παίζει και ο παράγοντας άνθρωπος.
Προσωπικότητες, όπως αυτή του Πατρός Κυρίλλου Συκή,αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου, της Αθηνάς Σαμόγλου ή της Θεοδώρας Χατζούδη μαζί με πολλούς ακαδημαϊκούς δασκάλους αλλά και καλλιτέχνες, συσπειρώνουν αποφασιστικά την αναπτυσσόμενη, μικρή, ελληνική κοινωνία. Η Σμύρνη πρέπει να αναγεννηθεί και να επανέλθει ο κοσμοπολίτικος χαρακτήρας της. Πρέπει να αξιοποιηθεί η μεγάλη της πολιτιστική κληρονομιά και φυσικά τα μέλη του Συνδέσμου αλλά και οι φίλοι, που θα αρχίσουν να τον αγκαλιάζουν, θα συνεισφέρουν σ'αυτό. Υπάρχει ένας δυνατός πυρήνας έτοιμος να αρχίσει να δημιουργεί και να κάνει υπολογίσιμες κινήσεις αξιοποιώντας όλες τις αλληλεπιδράσεις, μαζί με τις νέες μορφές επικοινωνίας με δυναμισμό. Χρειάζεται φυσικά κόπος και τρέξιμο σε συνεχή επαφή με τους θεσμούς με στόχο την αποτελεσματική διεκδίκηση πραγμάτων. Η τεχνογνωσία των μελών του Συνδέσμου μαζί με την παρουσία πανεπιστημιακών δασκάλων αρωγών σ'αυτό το ξεκίνημα, έτοιμων να μεταλαμπαδεύσουν γνώση και εμπειρία θα αποτελέσουν κρίκους μιας επιτυχημένης ισχυρής αλυσίδας.
(αντιγραφή από   http://www.ihotispolis.com )