Μετάφραση σελίδας

4/5/16

Ανάσταση στον Άγιο Βουκόλο της Ιστορικής Σμύρνης - Απρίλιος 2016


 του κ . Φερεντίνου Οδυσσέα

  

Με μεγάλη κατάνυξη και ταπεινότητα , προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτου κ. Κύριλου Συκή και με τη συνδρομή του νεοσύστατου Ρωμαίικου Πνευματικού και Πολιτιστικού Συνδέσμου Σμύρνης
 ( İzmır Rum Kültür ve Düşünçe Derneği ) καθώς και του Γενικού Προξενείου στη Σμύρνη , τελέστηκαν  για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά  η ακολουθία του Επιταφίου και οι Αναστάσιμες Ακολουθίες του Μ.Σάββατου και της Κυριακής του Πάσχα. Πλήθος Ορθοδόξων διάφορων εθνοτήτων                 ( Έλληνες , Γεωργιανοί , Ρώσοι , Ρουμάνοι , Βούλγαροι  , Τούρκοι )  -καθώς και προσκυνητές από την Ελλάδα- βρέθηκαν στον ιστορικό ναό του Αγίου Βουκόλου Σμύρνης ( διασωθέντα από την πυρκαιά του 1922) και τίμησαν με την παρουσία τους τις τελετές.
 





Αγιογραφία στον Άγιο Βουκόλο
Αγιογραφία στον Άγιο Βουκόλο 
Εσωτερικό  Ναού

Αγιογραφία στον Άγιο Βουκόλο

Ανατολικό τμήμα του Ναού

Περίβολος Ναού

Είσοδος του Ναού

Να σημειωθεί ότι οι τελετές γίνονται με ειδική άδεια του Δήμου Σμύρνης , δεδομένου ότι ο Ιερός Ναός - ο οποίος έχει επισκευαστεί από το Δήμο Σμύρνης - λειτουργεί και ως Πολιτιστικό κέντρο (Kultur Center) στη Σμύρνη. 

   Παρόντες εκ μέρους του Ρωμαίικου Πνευματικού και Πολιτιστικού Συνδέσμου Σμύρνης ( İzmır Rum Kültür ve Düşünçe Derneği ) σύσσωμο το υπηρεσιακό διοικητικό συμβούλιο Γιώργος Θεοδωρίδης (Πρόεδρος) ,  Αθηνά Σαμόγλου (Αντιπρόεδρος) , Νικόλαος Χατζούδης (Γενικός Γραμματέας) , Ντένης Φιλίδης (Ταμίας) ,  Λευτέρης Τριανταφυλλίδης (Μέλος) & εκ μέρους του
Γενικού Προξενείου στη Σμύρνη η κ. Παπούλια Αργυρώ ( Γενική Πρόξενος ) μετά του συζύγου της καθώς και υπάλληλοι του Προξενείου .



  Το κλίμα σε όλη τη διάρκεια των τελετών ήταν συγκινητικό , καθώς ο Xρόνος συναντούσε την Iστορία και όλοι υπό τη σκέπη του Αναστηθέντος Χριστού μετέδωσαν το Xαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης και της Ειρήνης σε όλο τον κόσμο , από την Ιστορική και Μαρτυρική Σμύρνη.








 Την Κυριακή του Πάσχα  μετά τον Εσπερινό της Αγάπης τελέστηκε περιφορά της Ανάστασης στον περίβολο του Ναού . Στον Εσπερινό της Αγάπης συμπροσευχήθηκε και ο Αρχιεπίσκοπος των Καθολικών της Σμύρνης κ. Λαυρέντιος .


Στη συνέχεια  παρατέθηκε από τον Ρωμαίικο Πνευματικό και Πολιτιστικό Σύνδεσμο Σμύρνης ( İzmır Rum Kültür ve Düşünçe Derneği ) το Τραπέζι της Αγάπης στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού.






(Πηγές : http://mikrasiatis.gr/idrysi-neou-syndesmou-apo-tin-koinotita-smyrnis)